Styrsystemsutvecklare

Styrsystemsutvecklare

Log Max AB söker en styrsystemsutvecklare med placering antingen i Grangärde (huvudkontor) eller på något av våra mindre kontor i Gävle och Borlänge. I rollen som styrsystemsutvecklare kommer du att arbeta med utveckling av vårt egenutvecklade styr- och mätsystem Log Mate, som styr våra skördaraggregat som sitter monterade på skördare. 

___

Vi tillverkar skördaraggregat för det mekaniska skogsbruket och är en av de största tillverkarna på marknaden. Vi har ett starkt varumärke såväl i Sverige som internationellt och 80% av våra produkter går på export. Vi är ca 100 personer i personalstyrkan och har huvudkontor och produktion i Grangärde men även kontor i Borlänge och Gävle.

 

Vi erbjuder dig:

En möjlighet att arbeta på en mycket inspirerande, trygg och utvecklande arbetsplats. Log Max är ett väletablerat företaget som har en marknadsledande position inom skogsindustrin. Du kommer att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegorna och har ofta kontakt med våra kunder. Du kommer att ingå i vår R&D avdelning som tillsammans utvecklar produkterna i nära samarbete med kunderna. Därför kan också kundbesök i Sverige och utomlands förekomma.

Som anställd på Log Max får du också:

 • 2000kr/år i friskvårdsbidrag
 • Utökat semesteravtal
 • Kompetensutveckling
 • Tjänstepension och extra föräldralön
 • Gemensamma aktiviteter (avdelnings- och företagsaktiviteter, högtidsluncher och gemensamma frukostar)

 

Rollbeskrivning/Dina arbetsuppgifter:

I rollen som styrsystemsutvecklare på Log Max kommer du att ingå i ett team som tillsammans utvecklar och optimerar funktionen på vårt egenutvecklade styr- och mätsystem Log Mate 510. Du kommer att utveckla och underhålla programvara för realtidsmiljö (C++) samt Windows-miljö (C# / WPF). Du kommer också att internt utbilda och ge support av våra tjänster, för att stärka kompetensen inom företaget.

 

Kvalifikationer och erfarenhet:

För tjänsten krävs en dataingenjörsutbildning eller motsvarande, alternativt erfarenhet enligt våra krav nedan. Du har minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med en bred teknisk kompetens samt erfarenhet av utvecklingsarbete och kunskap i programutveckling.

Vi söker dig som:

 • har erfarenhet av programmering i Windows applikationer (C#, WPF och C++)
 • har erfarenhet av hårdvarunära programmering (C,C++)
 • har goda svenska- och engelska kunskaper
 • har B-körkort

Det är meriterande om du:

 • har kompetens inom XML, SQL (SQLite) och Realtidssystem (Intime)
 • har ett tredje språk utöver svenska och engelska

 

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är en kreativ och lösningsfokuserad person med ett relationsbyggande och samarbetande synsätt. Som person är du trygg och självgående. Du trivs med att samarbeta med andra. Du har en lyhörd och nyfiken sida vilket gör att du snabbt tar till dig ny kunskap.

 

Placeringsort:

Log Max har sitt huvudkontor i Grangärde men vi erbjuder även möjlighet att arbeta från annan ort, exempelvis Borlänge och Gävle.

 

Om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med flexibla arbetstider och fast månadslön.

Tillträde efter överenskommelse, men så snart som möjligt.

 

Kontakt och information:

Skicka din ansökan till: work@logmax.com

 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Johan Ericson som även är ansvarig för konstruktionsavdelningen. Du når honom på 070-xxx xx xx

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan snarast, dock senast 2021-12-31.

 

Produkter

Här hittar du mer information om våra aggregat och vårt styrsystem Log Mate.

Karriär

Läs mer Log Max som arbetsgivare, hur organisationen är uppbyggd och andra lediga tjänster.

Kontakt

Söker du kontaktuppgifter till någon på Log Max

Varför Log Max?

Förstå fördelarna med Log Max som företag och hur vi arbetar mot våra kunder.