Careers

Log Max is one of the leading manufactures of forest equipments. We offer an exciting and international company to work for with colleagues all around the world.

 

2017-10-10
Webbadministratör, Log Max AB
Vi söker en webbadministratör till vår marknadsavdelning.

Rollbeskrivning: Som webbadministratör kommer du att ansvara för att uppdatera och utveckla interna och externa webbplatser och webbtjänster. En viktig del av jobbet är att förenkla tillgång av information för våra kunder och återförsäljare runt om i världen.

Arbetsbeskrivning


- Operativt ansvarig för alla support applications, ser till att de är uppdaterad och fungerande, hitta förbättringar.
- ser till att alla webbserver är fungerande och uppdaterad
- logmax.com behöver uppdateras till en ”responsive layout” som anpassar sig bättre till mobil användare, (telefon/plattor…)
- Redaktör och ansvarig för utveckling av intranätet
- Redaktör och ansvarig för utveckling av hemsidan inklusive hantering av domäner och hosting
- Ansvara för produktion och utskick av nyhetsbrev till kunder
- Ansvar för sökordsoptimering och operativ kontakt med Google AdWords / Analytics (SEO, SEM, SEA)
- Operativt ansvarig för sociala medier inkl. produktion av contentplan innehåll, publicera och (svara på inlägg.)
- Ansvarig för uppföljning av avdelningens digitala mål och optimering av kanalernas innehåll, Facebook Instagram…
- Skriva enklare pressmeddelanden
- Skriva texter till t ex hemsida och intranät.
- Bistå med skribentkompetens/copy i framtagning av annonser etc.
- Vid behov producera presentationer
- Bistå projektledare vid kundeventVi söker dig som:

- Ser lösningar, är kreativ, strukturerad och alltid har kunden i fokus.
- Har goda kunskaper inom grafisk design och användarupplevelse samt erfarenhet av att bygga upp och strukturera webbplatser.
- Har erfarenhet av att arbeta med sociala medier
- Trivs och har vana av att arbeta självständigt med intern- och externkommunikation i digitala medier 
- Har relevant utbildning från högskola
- Pratar och skriver engelska flytande. Övriga språk är meriterande.
- Kunskap om och intresse för foto och bildredigering är meriterande


Specifika färdigheter:

HTML, CSS, PHP, javascript, PHP, SQL, Joomla, Scala, MongoDB, Linux (CentOS) server, MariaDB/MySQL
Facebook business manager, Google AdWords, Google Analytics
Adobe Creative Suite, Office-paketet, webbpubliceringsverktyg: Joomla och Wordpress


Om tjänsten

Ett spännande och utmanande jobb med engagerade och kompetenta medarbetare, ett företag som vill utvecklas vidare tillsammans med dig.
Har du några frågor så du välkommen att ta kontakt med rekryterande chef Thomas Jenkins 070-5149010. Ansökan skickas till: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Urval och intervjuer sker löpande. 

2017-09-20
Utvecklare styrsystem, Log Max AB
Vi söker en utvecklare av styrsystem till vår elkonstruktionsavdelning.

Log Max AB, med huvudkontor i Grangärde, tillverkar skördaraggregat för det mekaniserade skogsbruket. 80% av våra produkter går på export och vi är en av de största tillverkarna på marknaden.

Vi har egen utveckling av styr- och mätsystem så att våra skördaraggregat presterar så bra och miljövänligt som möjligt och vi behöver din kompetens för att bli ännu bättre.

Arbetsbeskrivning


Arbetet innebär utveckling och underhåll av våra egenutvecklade styr- och mätsystem. Arbetsuppgifterna är bland annat: Utveckling och underhåll av programvara för Windows-miljö (C#/WPF). Supporta och utbilda i vår mjukvara internt inom företaget.

Kundbesök i Sverige och utomlands kan förkomma. Vi har en platt organisation med snabba beslutsvägar och du arbetar såväl självständigt som tillsammans med kollegorna.

Kompetenskrav


Erfarenhet av programmering i Windows applikationer (C#, WPF och C++).

Meriterande kvalifikationer


Kompetens inom hårdvarunära programmering och XML är meriterande.
Ett tredje språk utöver svenska och engelska är meriterande.


Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid med flexibla arbetstider och fast månadslön.
Log Max har sitt huvudkontor i Grangärde men vi erbjuder även möjlighet att arbeta från annan ort, exempelvis Borlänge.
Tillträde: efter överenskommelse
Ansökan: sista ansökningsdag är 2017-10-30.
Ansökningar som inte innehåller ovanstående kunskaper eller meriter kommer inte att besvaras.
Vi tar emot ansökan via epost: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Kontaktperson: Dennis Peil, mobil 070-6988669


 

2017-09-01
Konstruktionchef, Log Max AB, Ludvika

Log Max AB, med huvudkontor i Grangärde, tillverkar skördaraggregat för det mekaniserade skogsbruket. 80% av våra produkter går på export och vi är en av de största tillverkarna på marknaden.

Vi söker dig som vill vara med på Log Max fortsatta framgångsresa.

Arbetsbeskrivning


Du kommer att leda och fördela arbetsuppgifterna i ett engagerat team vars huvuduppgift är att arbeta med konstruktioner av skördaraggregat. I din roll ingår även att vara en resurs som konstruktör. Jobbet innebär mekanisk konstruktion av såväl detaljer till våra befintliga produkter som utveckling av helt nya koncept. Du kommer att jobba i projekt både självständigt och i samarbete med våra konstruktörer. Arbetet innefattar personalansvar för 12 medarbetare inom både mekanik, elektronik och teknisk administration. Som konstruktionschef är du delaktig i både den tekniska styrgruppen samt bolagets ledningsgrupp.

Vem är du?


Du har troligtvis ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning och flera års erfarenhet från liknande uppdrag. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vi använder oss av Autocad och Inventor i konstruktionsarbetet, erfarenhet inom PLM-system är meriterande. Du vill ta ansvar för och leda avdelningens arbete inom projekt och konstruktioner. Du är drivande, tar ansvar för att hela kedjan fungerar och du kommunicerar väl med alla enheter inom organisationen. Du prioriterar projekten inom avdelningen och har koll på både helheten och detaljerna.

Vi erbjuder


Ett spännande och utmanande jobb med engagerade och kompetenta medarbetare, ett företag som vill utvecklas vidare tillsammans med dig. I denna rekrytering samarbetar vi med NXTjobb. Har du några frågor så du välkommen att ta kontakt med vår talangscout Eva-Marie Vernersdotter Ryan 070-781 05 66 eller Jan Hedman på 076-014 81 00. Din ansökan gör du här på talang.nxtjobb.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!


Log Max AB har sedan det grundades 1980 varit en pålitlig leverantör av utrustning för mekaniserad avverkning i skogsbruket. Sedan 1988 är vår huvudprodukt skördaraggregat. Ett skördaraggregat kan fälla, kvista och kapa ett träd i önskade längder. Aggregatet i sig är ett verktyg avsett att monteras i kranspetsen på någon form av basmaskin. Som basmaskin kan ett antal olika maskintyper användas, från traktorgrävare och bandburna grävare till rena skogsmaskiner. Huvudkontoret Log Max AB ligger i Grangärde i Dalarna, där konstruktion, försäljning och tillverkning sker. Här ligger även huvudlagret som förser våra återförsäljare runt om i världen med reservdelar. Log Max Inc. är vår anläggning i Vancouver, Washington, USA.