FAQ - VANLIGA FRÅGOR

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna vi får av kunder med tillhörande svar. Förhoppningsvis finns svaret på din fråga här, annars är du givetvis välkommen att kontakta oss med dina frågor eller synpunkter.

SERVICE
Du ska kontakta din närmsta servicelämnare för att få hjälp. Vi har servicelämnare och återförsäljare över hela världen som hjälper våra kunder där de arbetar.
Kontakta de som du köpte aggregatet av, det är de som tillhandahåller reservdelar. Vi har servicelämnare och dealers över hela världen som hjälper våra kunder där de arbetar.

Visste du förresten att vi har fältrepsatser till samtliga aggregat?
Våra fältrepsatser är ett väl tilltaget reservdels-kit med de mest vitala komponenterna till just ditt aggregat för att minimera stillestånd.
En fältrepsats ser olika ut beroende på aggregatmodell och utrustning men alla innehåller en cylindersats som täcker alla cylinderfunktioner till ditt aggregat, samtliga givare och modellspecifika reservdelar anpassat till just ditt aggregat, avseende sågtyp och styrsystem. Utöver detta medföljer även packningssatser, fästelement och mycket mera som du kan behöva.

Din servicelämnare/återförsäljare kan hjälpa dig att beställa en fältrepsats så du alltid har de mest vitala komponenterna nära till hands när olyckan är framme.
Det gör du till den du köpt aggregatet av. Har du köpt det av oss kan du göra din reklamation här på hemsidan (service&support/reklamationer). Har du istället köpt det av en återförsäljare är det dit du vänder dig.
Tryckbegränsningsventilen/riktningsventilen i ventilblocket för mäthjulet är troligen trasig. Se bruksanvisning för ditt aggregats specifika artikelnummer på denna del. Du kan ladda ner din bruksanvisning här på hemsidan om du behöver.
Alt. 1: Det är magnetspolen (solenoid) som är ur funktion.
Alt. 2: Det är den tryckreducerande ventilen som behöver bytas.
Alt. 3: Det är ett elektriskt fel, lyser lampan kan du utesluta detta.
Vilka garantivillkor som gäller ska ha upphandlats vid försäljningen av aggregatet och framgå av försäljningskontraktet.
Under Service & Support finns en länk till dokument. Där finns både bruksanvisningar och reservdelskataloger.
Under Service & Support finns en länk till dokument. Där finns både bruksanvisningar och reservdelskataloger.
Du ska anmäla dina garantiärenden till din återförsäljare. Om du inte vet vem som är din närmsta återförsäljare kan du gå till vår karta under "Hitta din återförsäljare" och hitta de där.

Om du har en avvikelse som inte är en garanti så rapportera gärna den här: product@logmax.com, er information är viktigt för vårt framtida kvalitetsarbete.
Kontakta din servicelämnare eftersom typ av sågenhet och sågmotor spelar in i vilken lösning som blir bäst för dig.
Kontakta Komatsus servicelämnare, så hjälper de dig.
PRODUKTINFORMATION OCH TEKNISKA LÖSNINGAR
Log Max designar, tillverkar och säljer skördaraggregat som monteras på valfri bärare, som t.ex. hjulburen eller bandburen skogsmaskin alt. en grävmaskin.

Aggregaten sitter monterade längst ut på kranen och greppar trädet, fäller det med en hydraulisk såg, matar trädet genom aggregatet samtidigt som trädet kvistas och dimensionsmäts för att sedan kapa det i lagom långa längder.
AFC-systemet är grunden till hur våra aggregat är uppbyggda och gör att våra aggregat kan skörda träd med precision och minimal friktion.

Systemet är patenterat och innebär att övre kvistkniven på aggregaten är utrustat med en analog givare som känner av stammens position i aggregatet. Funktionen gör att stammen matas lätt genom aggregatet.

Du kan läsa mer om AFC under fliken "Ett bra val".
Fyrpunktsmätning är en extrautrustning till Log Max 4000, 5000, 6000 och 7000.

Mätningen görs i fyra punkter, två mittemot varandra i matarhjulen, en i nedre kvistkniven som består av en givare samt en nollpunkt i ramen. Givarens jobb är att korsklava stocken varje decimeter och skicka signalen vidare till styrsystemet. Där läggs värdet ihop med de värden som matarhjulen fått fram och på så sätt presenteras ett mycket gott mätresultat baserat på fyra punkter.

Som enda leverantör på marknaden erbjuder vi våra kunder fyrpunktsdiametermätning. Den resulterar både i en bra volymberäkning och aptering.
Vi tar tacksamt emot dina idéer och åsikter om aggregaten och dess konstruktion till: product@logmax.com.
Under varje aggregatmodell, finns en lista med all extrautrustning som passar just den aggregatsmodellen.

Du kan också prata med din säljare, hos närmsta återförsäljare för mer information.
KONTAKT
Sitter ditt eller ska ditt aggregat sitt monterat på en av våra samarbetspartners maskiner; Eco Log, Rottne, Malwa eller Terri så kontaktar du dem, så hjälper de dig.

Handlar det istället om en annan maskin kontaktar du Log Max egna säljare, Mikael Solén, södra Sverige och Gustav Leonardsson, norra Sverige. Gå till "kontakt" i sidfoten för kontaktuppgifter.
Kontakta din närmsta servicelämnare/återförsäljare. Vi har servicelämnare och återförsäljare över hela världen som hjälper våra kunder där de arbetar.
Kontakta din närmsta servicelämnare/återförsäljare. Vi har servicelämnare och återförsäljare över hela världen som hjälper våra kunder där de arbetar.
Om du är i Sverige kan du kontakta våra säljare Mikael Solén eller Gustav Leonardsson (gå till kontakt). Om du är lokaliserad någon annanstans i världen ska du kontakta din närmsta återförsäljare.
HEMSIDAN
För att kunna få en inloggning behöver du vara återförsäljare alternativt servicelämnare till Log Max. Om du är det kan du maila till communications@logmax.com så kommer någon från Log Max att kontakta dig och lägga upp ett konto till er.
Tryck på ikonen ”Dealer login” och följ länken som längre ner i bilden där det står ”Jag har glömt mitt lösenord” så kommer du till en hjälpsida. Följ instruktionerna så får du ett nytt lösenord.

Har du fortfarande problem efter detta, vänligen maila communications@logmax.com och beskriv ditt problem så återkommer vi inom kort.
Du kan kontakta marknadsavdelningen på Log Max huvudkontor så ska vi hjälpa dig, communications@logmax.com.
FÖRSÄLJNING OCH KÖP
Ska aggregatet sitta monterat på en av våra samarbetspartners maskiner; Eco Log, Rottne, Malwa eller Terri så kontaktar du dem så hjälper de dig.

Handlar det istället om någon annan maskin kontaktar du Log Max egna säljare, Mikael Solén, södra Sverige och Gustav Leonardsson, norra Sverige. Kontaktuppfgifter till de finns under "kontakt" i sidfoten.
Självklart! Vi har begagnatförsäljning av Log Max aggregat och gör en värdering av ditt gamla aggregat och räknar sedan av det på priset på ditt nya aggregat.

Om du vill veta mer kan du ta kontakt med Gustav Leonardsson eller Mikael Solén som är ansvariga för våra begagnade aggregat. Du kan även gå till vår sida för begagnade aggregat för att se vilka aggregat som finns inne för försäljning för tillfället.
Kontakta din återförsäljare så ska de hjälpa dig att få svar på dina frågor beträffande ditt aggregat. Har du frågor till Log Max kan du maila oss på info@logmax.com så återkommer vi till dig så snart vi kan.