Ett driftsäkert aggregat

Klarar tuffa förhållanden

Bästa flerträdshanteringen på marknaden

Optimal stamhållning

Egenutvecklat styrsystem

VARFÖR
LOG MAX?

Läs mer om hur aggregaten fungerar och är uppbyggda. Vilka fördelar du som kund får när du kör ett Log Max aggregat. Du kan även läsa om varför våra kunder valt att köra våra aggregat och vad de gillar bäst med dem.

Optimal stamhållning

Våra aggregat särskiljer sig mycket från andra aggregat tack vare det unika patenterade AFC-systemet, som justerar hur aggregatet arbetar med stammen.

Målet är att stammen ska matas genom aggregatet så friktionsfritt som möjligt.

Med minimal friktion får du:
- Högt virkesvärde
- Lågt slitage och få stopp
- Lägre bränsleförbrukning
- Inga tryckstötar och därmed minimal slangförbrukning
- Längre hållbarhet och därmed bättre andrahandsvärde

Driftsäkerhet

Våra aggregat är kända för sin driftsäkerhet. Grunden till den höga driftsäkerheten är aggregatets konstruktion och vårt patenterade AFC-system, som ligger till grunden för hur aggregatet är uppbyggt.

AFC-systemet skapar förutsättningar för att vi kan ha korta slangvägar och raka matarhjulsvinklar som gör att aggregatet utsätts för minimalt slitage och blir extremt driftsäkert.

Klarar tuffa förhållanden

Våra aggregat är byggda för att hålla.
Vi förstår att våra kunder vill köra utan störande driftstopp som kostar både tid och pengar.

Därför gör vi noga, genomtänkta och kvalitetssäkrade materialval för att kunna erbjuda våra kunder de allra bästa produkterna.

Vi är även lyhörda för våra kunders åsikter om våra aggregat och tar alltid med deras åsikter i vårt förbättringsarbete.

Marknadens bästa flerträdshantering

Vi vill skapa bästa möjliga förutsättningar för våra kunder att arbeta på ett effektivt och smidigt sätt. Flerträdshantering är en del i det jobbet. För den som gallrar är flerträdshanteringsenheten ett måste.

Här är några fördelar med flerträdshantering:

- Effektiviteten ökar och du får högre produktion
- Antalet moment minskar
- Minskar skadorna på kvarstående träd
- Minska bränsleförbrukning med färre moment

Egenutvecklat styrsystem

För att optimera funktionen på våra aggregat rekommenderar vi att ni använder vårt styrsystem Log Mate 510.

Du får ett modernt styrsystem som går snabbt att installera och är enkelt att använda, oavsett basmaskin.

Fungerar på olika basmaskiner

En av fördelarna med Log Max aggregat är att de kan monteras på många olika basmaskiner. I vissa fall kan basmaskinens befintliga styrsystem användas med hjälp av vårt Interface.

Fyrpunktsmätning

Fyrpunktsmätning ger både bra volymberäkning och aptering, även i oerhört oval skog. Mätningen utförs i matarhjulen och i nedre kvistkniven.

Slanggaranti

Vi är den enda aggregattillverkaren på marknaden som erbjuder sina kunder slanggaranti. Den täcker upp till
10 000 timmar eller i 5 år (gäller i Sverige och Finland).

Fältrepsats

I våra fältrepsatser finns de vanligaste reservdelar som du kan behöva, om något skulle gå sönder. Totalpriset för delarna blir med fältrepsatsen betydligt lägre än om du köpt dem en och en.

Vad säger kunderna?

John Säljgården, kör Log Max 7000C

- Mitt aggregat är helt suveränt, mycket tack vare matarhjulsmotorerna. Basmaskinen får en mjukare gång plus att den aldrig stannar, det blir en helt otrolig kontinuitet. Jag tycker att slanggarantin är väldigt bra också! Jag bytte tre eller fyra slangar på mitt tidigare
Log Max aggregat på ca 6-7000 körda timmar. Det är ju helt otroligt. När man har så bra slangar, då kan man ha slanggaranti!

Sean Storey, äger 10st Log Max

- Log Max är en av få leverantörer där man kan ge feedback på produkten och informationen tas på allvar av återförsäljare och tillverkare. En annan bra sak med Log Max är att det är det enda aggregaten på marknaden med något andrahandsvärde, det spelar ingen roll hur många timmar det är. Om det är en Log Max kan den säljas vidare.

Gary Möller, kör Log Max E6

- Med sina två matarhjulsmotorer kräver Log Max aggregatet mindre oljeflöde från basmaskinen än en basmaskin med ett aggregat som driver fyra matarhjulsmotorer. För oss gör det basmaskinen upp till 2L bränslesnålare per timme. Det minimala underhållet är också exceptionellt, du glömmer nästan att du har en maskin som arbetar.

Magnus Spjuth, kör Log Max 4000T

- Jag rekommenderar ofta detta Log Max aggregatet just för sin driftsäkerhet och att det är så noggrant vid mätning. Sen att det är byggt så att det går att komma åt alla komponenter om det behövs på ett smidigt vis utan att behöva skruva isär hela aggregatet för att byta något.

Vill du veta mer eller köpa ett Log Max?

Kontakta din återförsäljare